Aktørenes ansvar
Brukerundersøkelse
Fylkesplanen
Har du spørsmål om veilederen, kan du kontakte oss.

Bygge et lite kraftverk? Les mer om dette i energidelen


Delmål
og indikatorer
for bærekraftig hytteutvikling

Et hus med utsikt

Norge har kanskje verdens flotteste kystlinje og uten tvil en av de aller lengste. Det betyr at det er mange eiendommer langs den samme kystlinjen som har en flott utsikt over det majestetiske havet som har vært og som er en del av vår ryggmarg og den norske folkesjelen.

Mange av disse flotte eiendommene er uberørt og det er naturligvis vel og bra, og kanskje er det kun en enebolig som råder grunnen der. Utviklingspotensialet er imidlertid stort hvis man er i besittelse av en eiendom med disse kvalitetene og mulighetene man har er mange. Det er bestandig fint å kunne smykke eiendommen sin med litt mer enn bare hus og garasje, og når så mange har en slik utsikt til havet som de faktisk har, så er det dumt å ikke utnytte den.

Det vi i praksis har lyst til å anbefale, eller i hvert fall tipse seg om, er å vurdere å sette opp et lysthus. Lysthuset er et flott lite bygg som i motsetning til de mer tradisjonelle grillhyttene har mange vinduer. Vinduene er sentralt i dette lille byggverket og gjør det lyst og hyggelig å være der. Plasserer man et slikt hus på en knaus eller et annet sted hvor man har utsikt til havet og kysten er man sikret en fantastisk opplevelse når man stikker innom denne. Med sine mange vinduer kan faktisk lysthuset minne om et lite fyrtårn, og det er vel lite som gir en mer maritim stemning enn akkurat det!

Lysthusene man får kjøpt i dag inneholder både griller og piper og kjøper man inn litt skinn og andre små effekter kan man skape en utrolig koselig atmosfære inni bygget. Husene er små og virker ikke sjenerende på omgivelsene - snarere tvert i mot! Legger man sjelen i et slikt prosjekt kan man også lage et flott uteområde i forbindelse med lysthuset og lage en koselig situasjon av det hele.

Vi kan anbefale et besøk på denne siden for å se hvordan du kan sørge for at eiendommen din øker i verdi.Last ned
Last ned
Trykkvalitet
Last ned
Trykkvalitet
Last ned
Trykkvalitet